Foto van de dag
150605_Eelse Bies_Beelden.jpg
Agenda
  • No Events
Aanmelden nieuwsbrief

Exposities

Nieuw seizoen in De Opkamer

Zondag 2 september start om 15.00 uur het nieuwe seizoen in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam van Eelse Bies met een expositie van Jessica Telgt, schilderijen, en Margot Deden, keramiek.

Jessica Telgt, lid van de Hoekschewaardse kunstenaars , volgde haar opleiding aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam en studeerde af in de disciplines tekenen en schilderen al heeft ze ook de nodige grafische vaardigheden in haar pakket zitten. Natuur en mensen zijn haar inspiratiebronnen. Haar werk kan getypeerd worden als abstract met figuratieve elementen. De cyclus aarde, water, vuur en lucht zijn daar zeer kleurrijke voorbeelden van met een oproep aan de kijker om vanuit nieuwsgierigheid de eigen fantasie alle ruimte te geven.

Margot Deden, ook lid van de Hoekschewaardse kunstenaars, exposeert met keramische maskers, dierfiguren en droedels, welke door Hetty Bouman in haar atelier gebakken worden. Verder schildert zij en tekent model bij Pictura in Dordrecht. Haar inspiratie vindt ze onder meer in een grote verzameling knipsels en in haar wat zij noemt “mijn visuele dagboek”. Een dagboek met tekeningen, schetsjes, vakantiefoto’s en gedichten als een verzameling belevenissen uit haar leven waarin “ kunst en kids” een hoofdrol spelen.

De expositie duurt tot eind oktober.

De galerie(www.galeriedeopkamer.nl) is open op de eerste zondag van de maand en tussendoor op afspraak: 06 38928155.

Zie ook: www.hoekschewaardsekunstenaars.nl

Eelse Bies exposeert met 4 andere kunstenaars ™ oktober in het Weizigtpark te Dordrecht.

Titel:               365 dagen x miljoenen kilo’s plastic

Naam:             Eelse Bies

Omschrijving: Met dit project van 365 lege plasticflesjes opgehangen aan het visnet vraag ik aandacht voor het probleem en de gevolgen van plastic voor ons milieu en voor het leven in de oceaan. Elk flesje staat voor miljoenen kilo plastic dat per dag in de oceaan terecht komt. Per jaar gaan er vele zeezoogdieren en zeevogels dood door afval op zee. Als vogels en vissen microplastic eten kan het in ons voedsel terecht komen. Gelukkig zijn er maatregelen die het gebruik van plastic terug willen brengen, zijn er inzamelingsacties, zijn er manieren om het plastic te recycleren en wordt er gewerkt aan een manier om de plastic soep in de oceaan op te ruimen. Wij kunnen met z’n allen bijdragen het gebruik van plastic terug te dringen. Ook de discussie over statiegeld op plastic flesjes is gaande.

Locatie: de kas

Weizigtpark

Van Baerleplantsoen 30, 3314 BH, Dordrecht, 078-7708200


www.weizigt.nl