Foto van de dag
3.jpg
Agenda
  • No Events
Aanmelden nieuwsbrief

Exposities

Bijzondere expositie in De Opkamer

Zondagmiddag 4 november vond om 15.00 uur de opening plaats van een bijzondere expositie in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam. Bijzonder omdat de vier exposanten deelnemers zijn van de schildersgroep van het Leger des Heils te Dordrecht waar hun talenten de ruimte krijgen  onder leiding van beeldend kunstenaar Aart Lagewaard uit Gorinchem. De vier leden van deze groep zijn Jan van de Graaf, Arie de Wildt, Justwin van Dellen en Mark Burung. De werken die ze maken mogen er zijn en tonen een zeer gevarieerd geheel van onderwerpen en stijlen. Het Leger des Heils zet zich al jaren in voor mensen zonder helper. Zij ondersteunen mensen om weer grip te krijgen op het leven en samen werken ze aan het door hen geformuleerde doel. Structuur door middel van werk en het (her)ontdekken van talenten zijn belangrijke pijlers voor het herstel van het gewone leven.
Een expositie als deze betekent veel voor de clienten: waardering, een schouderklop, het helpt hen om zich naast cliënt ook gewoon een mens met talenten en mogelijkheden te voelen.

Jan van de Graaf    Marco Burung     Arie de Wildt

Eelse Bies exposeert met beelden in het POPUP Atelier te Oud-Beijerland, Vierwiekenplein 101, 1e etage.

Bij de ingang is het project  “365 dagen x miljoenen kilo’s plastic” te bezichtigen evenals de mossel in Diabas, een vulkanisch stollingsgesteente.

Omschrijving: Met dit project van 365 lege plasticflesjes opgehangen aan het visnet vraag ik aandacht voor het probleem en de gevolgen van plastic voor ons milieu en voor het leven in de oceaan. Elk flesje staat voor miljoenen kilo plastic dat per dag in de oceaan terecht komt. Per jaar gaan er vele zeezoogdieren en zeevogels dood door afval op zee. Als vogels en vissen microplastic eten kan het in ons voedsel terecht komen. Gelukkig zijn er maatregelen die het gebruik van plastic terug willen brengen, zijn er inzamelingsacties, zijn er manieren om het plastic te recycleren en wordt er gewerkt aan een manier om de plastic soep in de oceaan op te ruimen. Wij kunnen met z’n allen bijdragen het gebruik van plastic terug te dringen. Ook de discussie over statiegeld op plastic flesjes is gaande.

Elke zaterdag KUNST bij de koffie van 14.00-16.00 uur.