Foto van de dag
150605_Eelse Bies_Beelden.jpg
Agenda
  • No Events
Aanmelden nieuwsbrief

Exposities

Veel kleur in De Opkamer

Zondagmiddag 5 november wordt om 15.00 uur in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam, de kleurrijke expositie geopend met werk van Nora van Klingeren, wandtextiel, en Hetty Vrijland sieraden van glas.

Nora van Klingeren zoekt in haar werk naar combinaties van materialen en technieken en naar tegenstellingen. De inspiratie vindt ze overal. Ze begint met een titel en vertelt vervolgens bij die titel een verhaal in handgeschilderde en zeefgedrukte zijde en wol, en komt zo tot veelkleurig wandtextiel.

De wol is meestal merino, aangevuld met andere wolsoorten zoals wenseleydale of gotland. Zij schildert de zijde met de hand en plaatst voor het contrast er een zelf ontworpen zeefdruk op. Diepte en structuur bereikt ze door het vilten van de opbouw van verschillende lagen wol afgewisseld met zijde.

Naast wandtextiel maakt ze ook sjaals van zijde die ze met de hand beschildert. Omdat elke sjaal gemaakt wordt aan de hand van een thema is elk exemplaar uniek.(www.noravanklingeren.nl)

 

 

 

Hetty Vrijland is samen met haar man Jaap Vrijland in 2004 in de ban geraakt van het glas. De fuse- en cast techniek spreken haar het meeste aan omdat ze hierin haar fantasie en gevoel het beste kwijt kan. Fusen is het smelten van glas op hoge temperatuur. Glas CASTEN is een systeem waarbij glas van boven af in een vorm gesmolten wordt. Voor beide technieken is een gedegen technische ondergrond van groot belang. Tijdens de expositie zijn prachtige en kleurrijke sieraden van glas te bewonderen. Hieraan is goed te zien dat ze de techniek goed beheerst. De sieraden laten zich prachtig combineren met de kleurrijke wandtapijten van Nora van Klingeren.

 

 

 

 

 

Tijdens de opening zal Eelse Bies in een vraaggesprek met beide kunstenaars ingaan op hun werk en de technieken die ze hanteren.(www.galeriedeopkamer.nl)

De expositie duurt tot eind december. Voor wie dat wil is er na de opening gelegenheid om werk te bezichtigen van Veerle Ritstier en Rick van den Berg in hun huis aan de Kilstraat 9 te Maasdam.