Foto van de dag
P1030754.jpg
Agenda
  • No Events

Exposities

Keramiek en schilderijen in de Opkamer

Zondagmiddag 12 januari opent Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam om 15.00 uur een expositie met keramiek van Marlene Nobel en schilderijen van Nathalie Couret. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Ricardo Stooker(11 jaar), accordeon.

Marlene Nobel, geboren 1960 in Nieuw-Beijerland, is in 2010 overgestapt van schilderen naar keramiek. Zij volgde een gedegen opleiding bij de Nederlandse Keramiek opleiding in Gouda, voorheen SBB. Zij zit graag achter de draaischijf maar ter afwisseling bouwt ze soms het werk met de hand op. Haar werk ontstaat vaak intuïtief vanuit een vaag idee met volop ruimte voor verrassingen tijdens het proces. Een robuuste uitstraling is een belangrijk kenmerk van het werk van Marlene waarmee ze het ongecompliceerde van klei in vorm, kleur en structuur wil benadrukken.

Nathalie Couret, in 1965 geboren in Verviers  in België, waar ze ook de kunstacademie volgde, is opgegroeid in een klein stadje in het zuiden van Frankrijk. Het landschap, de rivieren en de kleuren vormden de basis voor haar liefde voor kunst en haar creatieve ontwikkeling. Die liefde voor kunst en haar gevoelens en passie voor kleuren, lijnen en contrastren geven haar schilderijen iets mysterieus. De gouden “touch” en de effecten van het licht op een donkere achtergrond doen denken aan de Clair Obscuur techniek die veel in de schilderkunst van de 17e eeuw werd gebruikt. De personages die zij schildert vertellen een verhaal in de context van harmonie in kleur, strakheid, puurheid en romance.

De expositie duurt tot eind februari. De galerie, www.galeriedeopkamer.nl, is ook op zondagmiddag 2 februari van 12.00-17.00 uur geopend. Op afspraak is het mogelijk tussentijds de galerie te bezoeken: 06-38928155 of via eelsebies@gmail.com. De toegang is gratis.